Scherpp

De toegevoegde waarde van trainingen

De toegevoegde waarde van trainingen

De toegevoegde waarde van

Trainingen voor professionals

Het idee voor de dienstverlening van SCHERPP is met een spreekwoordelijke borrel aan en tuintafel ontstaan. Vanuit eigen ervaringen en een groeiende vraag binnen de markt besloten we het idee uit te werken. Een van die ideeën is om onze professionals blijvend te trainen zodat zij altijd op de hoogte zijn van de laatste kennis en updates. En dan komt de grote vraag, zeker in deze periode: kan de dienstverlening, die je in je hoofd hebt zitten, voet aan de grond krijgen?

Joris: “Ik geloof erin dat functioneel- en applicatiebeheerders het hart van je bedrijf zijn. Als deze mensen er niet zijn, of het werk niet goed kunnen doen, heeft de hele business daar last van. Vaak wordt het werk wat zij doen ondergewaardeerd. Kleine zaken worden te makkelijk over de schutting gegooid waardoor zij vaak kleine klusjes voor anderen klaren. Maar wat mij betreft mogen deze professionals op een voetstuk gezet worden en een podium krijgen.” 

SCHERPP traint haar professionals

SCHERPP gaat functioneel- en applicatiebeheerders trainen om hun kennis nog verder te verbreden. Dat doen we door hen de mogelijkheid te bieden om webinars en seminars te volgen in zijn of haar vakgebied. We organiseren terugkomdagen waar professionals onderling kennis met elkaar delen. Joris: “Op deze terugkomdagen nodigen we ook echte guru’s uit die hen van kennis en informatie over het vakgebied kunnen voorzien. Daarnaast krijgen professionals de kans om succesverhalen te delen. Zo kunnen zij van elkaars ervaringen leren.” 

Dat biedt toegevoegde waarde voor zowel professionals als opdrachtgevers. Opdrachtgevers zijn erbij gebaat wanneer een professional met de laatste updates van een ERP systeem kan werken en hem/haar daarvoor de nodige kennis wordt aangereikt. Joris: “En als je een professional dan terug laat komen en je cursussen inkoopt voor alle professionals, stimuleer je het onderling uitwisselen van kennis. Daar wordt iedereen alleen maar slimmer van!” 

Houd de kennis in huis!

Wat wij het belangrijkst vinden: deze kennis blijft vervolgens in huis bij de opdrachtgever, omdat het mogelijk is om professionals deta-vast in te zetten. Dat biedt voordelen voor een organisatie en onderscheidt zich van interim detachering. Joris: “Een interimmer is in te huren via allerlei kanalen, doet kennis op van de organisatie en past dat vervolgens weer toe bij een andere organisatie. Alles wat je dan, als opdrachtgever, aan kennis en kunde in een persoon stopt, loopt uiteindelijk weer de deur uit. Dat is in mijn ogen een korte termijn oplossing. Je hebt liever iemand die het gat structureel opvult. Mijn doel is om je bedrijfsvoering optimaal te houden, zodat jij je kunt richten op je core business. De rest doet SCHERPP voor je. Wij kennen de markt, struinen hem voor je af en stellen alleen mensen voor waarvan we overtuigd zijn dat ze bij je passen.” 

Ben je benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! 

Wij hebben

Branche-ervaring in: