Scherpp

Joris blikt terug op het eerste jaar SCHERPP

Joris blikt terug op het eerste jaar SCHERPP

Terugblik 2021

Het eerste jaar van SCHERPP

Wauw, het jaar zit er alweer bijna op. Het was een behoorlijke rollercoaster met de nodige hobbels en bobbels, maar wat zijn we onwijs trots op de ontwikkeling van SCHERPP (én natuurlijk de ontwikkeling van ons team). Waar we eerst startten met de ambitie om de juiste professional aan opdrachtgevers te koppelen voor vraagstukken over alle ERP-systemen, zowel tijdelijk als structureel, hebben we inmiddels de juiste focus te pakken. Nu focussen we ons uitsluitend op het aanbieden van functioneel beheer voor AFAS Profit. Er is een hoop gebeurd, dus! Samen met Joris blikken we terug op het eerste jaar van SCHERPP.

Een vliegende start

Om terug te blikken op ons eerste jaar zetten we een aantal mijlpalen op een rijtje. SCHERPP startte op 1 februari met de ambitie om de juiste ERP professional aan opdrachtgevers te koppelen, zowel tijdelijk als structureel. Daarbij maakten we geen onderscheid in ERP pakketten: van AFAS tot Navision en van Exact tot Bricks. Je was voor alles bij ons aan het juiste adres. Na onze start behaalden we veertien dagen later een succes: Alex startte als allereerste medewerker bij SCHERPP. Hij werd direct ingezet bij onze partner MOOQE. Je leest hier meer over dit succesverhaal.

De kracht van focus

In de tussentijd kwamen we erachter dat de route die we gekozen hadden, wellicht niet de juiste was. Joris: “We focusten in het begin met name op deta-vast, maar na korte tijd kwamen we erachter dat we meer wilden. Diepgaandere connecties met opdrachtgevers. Echt de juiste dienst voor de uitdagingen van onze klanten leveren. Daarnaast werken we veel samen met onze partner KWEEKERS en ontdekten we de kracht van focus. We besloten om meer focus aan te brengen in onze dienstverlening: we brachten alle ERP systemen terug naar uitsluitend AFAS.”

SCHERPP Summer School

Daarnaast staat KWEEKERS mede bekend om het opleiden van jong talent. En die jas paste Joris ook. “Zo was SCHERPP Summer School geboren”, zegt Joris. “Het opleiden van jong talent en daar de juiste aandacht aan besteden: dat is voor mij weggelegd!” Op 1 juni startten onze toppers Iman en Shaleny met dit intensieve traineeship, waarbij ze klaargestoomd werden tot Junior Functioneel Beheerder. “Ik heb deze eerste editie van SCHERPP Summer School als onwijs leerzaam ervaren”, zegt Joris. “Het is me met name duidelijk geworden dat ik enorm blij word van de ontwikkeling van young professionals en de dynamiek die het met zich meebrengt. In die periode besloten we de transformatie in te zetten naar een organisatie die tijdelijke capaciteitsoplossingen voor organisaties biedt. Daar werden Shaleny en Iman ook bij betrokken. Daar konden ze meteen ook heel erg van leren.” In de tussentijd merkten we dat SCHERPP steeds beter op de kaart stond. Waar we eerst achter opdrachten aan moesten jagen, klopten organisaties ineens bij ons aan. “Wat ik echt leuk vond om te merken, was het feit dat AFAS ons aanraadde”, zegt Joris. “Dat is toch geweldig!”

SCHERPP Late Summer School

Na een succesvolle eerste editie van SCHERPP Summer School hadden we de smaak te pakken. Een extra editie was geboren: SCHERPP Late Summer School. Daar namen onze Milan en Sophia aan deel. Tijdens deze editie hebben we ervoor gekozen om onze young professionals bij dezelfde opleiding neer te zetten als de trainees van onze partner KWEEKERS. “Dat was voor de groepsdynamiek heel fijn”, zegt Joris.

De kracht van luisteren en doen

We vinden het enorm belangrijk om onze medewerkers te betrekken bij de ontwikkeling van de organisatie. Om die reden hebben we SCHERPPzinnige dagen in het leven geroepen. Tijdens deze dagen reflecteren we met zijn allen op alles wat er gebeurd is, evalueren we en blikken we vooruit. Joris: “Uit die dagen kwam naar voren dat er meer behoefte was aan verdieping op functioneel beheer. Het traineeship van KWEEKERS is met name gericht op consultancy, maar wij bieden oplossingen voor de capaciteit met betrekking tot functioneel beheer. Dat is de kracht van SCHERPP: we nemen de tijd om naar elkaar te luisteren en doen er vervolgens ook daadwerkelijk iets mee.”

Knallen, knallen, knallen!

Ook hier zijn we enorm trots op: met minimale capaciteit hebben we maximale projecten weten te runnen. Onze kanjers hebben alles op alles gezet om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij al hun AFAS vraagstukken. Daarnaast hebben we nog een aantal zelfstandigen die aan ons gelieerd zijn en opdrachtgevers ondersteunen. Joris: “Het is gaaf om te zien hoe het samenspel tussen de (senior) consultants en onze jonge talenten werkt. De consultants zetten de lijnen uit en nemen onze functioneel beheerders mee zodat zij ermee aan de slag kunnen gaan. Daar leren ze onwijs veel van.”

Persoonlijke ontwikkeling van Joris

We steken veel tijd, aandacht en liefde in de ontwikkeling van onze medewerkers, maar uiteraard blijft het ondernemerschap ook altijd een ontwikkeling. Joris: “Ik kwam vanuit een geoliede machine waarbij je alles over de schutting kon gooien. Daardoor lag mijn focus volledig op sales. Dat is bij SCHERPP anders: die schuttingen zijn momenteel nog te hoog, waardoor er veel meer aspecten bij komen kijken. Dat dwingt me om kritisch over keuzes na te denken.” In sommige gevallen kan het ondernemerschap een beetje eenzaam aanvoelen. Je draagt veel verantwoordelijkheden en moet soms knopen doorhakken die je niet alleen kan of wil doorhakken. Gelukkig heeft SCHERPP altijd haar partners KWEEKERS, MOOQE en ddots om zich heen om op terug te vallen. “Zij houden mij met regelmaat een spiegel voor”, lacht Joris. “Natuurlijk wel op een goede manier. Het gevoel dat mensen achter me staan is belangrijk voor me. De samenwerking met die partners is voor mij ontzettend veel waard.”

Vooruitblik naar het komende jaar

Het is onze ambitie om, binnen nu en het einde van het komende jaar, te verdubbelen in het aantal medewerkers. Daarnaast gaan we aan de slag met het ontwikkelen en opzetten van onze eigen Academy, waarbij we professionals zo kunnen opleiden dat ze echt een toegevoegde waarde kunnen bieden op het gebied van functioneel beheer. “Die Academy moet eind 2022 echt staan”, zegt Joris. “Eigenlijk moet het een instituut worden voor functioneel beheer waarin we mensen op onze eigen manier opleiden. Een manier waarop ze echt van toegevoegde waarde zijn.” Dit jaar stond Joris met name met ‘zijn poten in de klei’, zoals hij het zelf mooi omschrijft. “Dat past goed bij me”, zegt Joris. “Maar in 2022 wil ik teentje voor teentje uit die klei stappen en andere mensen erin zetten. Met andere woorden: ik wil meer gaan delegeren. Daarvoor wil ik mensen aan me binden die op bepaalde vlakken beter zijn dan ik. Samen kom je verder, daar geloof ik in.”

Wij hebben

Branche-ervaring in: