Scherpp

Sophia: van het ontdekken van de wereld naar trainee bij SCHERPP

Sophia: van het ontdekken van de wereld naar trainee bij SCHERPP

Ons Late Summer School Talent Sophia:

Van wereldreiziger naar trainee bij SCHERPP

Vandaag introduceren wij ons nieuwe talent Sophia Wu. Op 1 september startte ze als trainee bij SCHERPP Late Summer School. Hoe spannend Sophia het ook vond om deze stap te maken, van dat besluit heeft ze nog geen seconde spijt gehad. Na veel reizen en de wereld ontdekt te hebben, was het tijd om aan een stabiele basis te werken.  

We gaan eerst even terug naar waar het allemaal begon. In 2018 studeerde Sophia af als HRM professional aan de Avans Hogeschool in Breda. Sophia: “Gelukkig wist ik al best wel snel dat het vak human resources voor mij op mijn buik geschreven was. Het stukje menselijk contact sprak mij heel erg aan omdat ik echt mensenmens ben.”

De wereld ontdekken

Na haar studie heeft Sophia een paar maanden bij een uitzendbureau gewerkt om zo een zakcentje bij te verdienen. Haar droom was namelijk om te gaan reizen. Sophia: “Ik wilde zo graag wat meer van de wereld zien, en daar was nu eindelijk tijd voor. Ik was nog nergens aan verbonden.” Haar droom werd werkelijkheid: Sophia nam het besluit om de wijde wereld in te trekken.  Sophia: “Ik ben begonnen met een roadtrip door Europa en daarna ben ik een grote reis door Azië gaan maken. Ik heb een maand lang in mijn eentje gebackpackt. Dat kan ik iedereen aanraden. Want na de grote stap om te reizen, was ik bij terugkomst klaar om de echte werkwereld te gaan betreden.”

De eerste stappen in de echte werkwereld

Sophia: “De eerste stappen waren gezet: ik begon met solliciteren voor een HR-startersfunctie. Via het uitzendbureau kwam ik terecht bij Trigion Beveiliging. Mijn eerste ervaring opdoen in de echte werkwereld was een feit.” Sophia kwam daar terecht op het HR Service Center afdeling waar ze alle operationele vragen, zowel van medewerkers als teamleiders, beantwoordde. “Na ongeveer een jaar daar gewerkt te hebben, merkte ik dat ik meer in mijn mars had”, zegt Sophia. “Ik wilde een ander pad gaan bewandelen en meer een adviseursrol op me nemen. Bij Trigion Beveiliging was daar niet de ruimte voor. Daarom ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging.” Na haar ontslag besloot Sophia dat ze nog meer van de wereld wilde ontdekken. Ze pakte haar tas en vertrok een maand naar Thailand. Corona gooide echter roet in het eten waardoor ze eerder naar huis moest. Door deze domper had Sophia nog niet na kunnen denken over een back-up plan waardoor ze thuis kwam te zitten: “Dit heb ik ervaren als een erg onzekere tijd.”

Lichtpuntje

Toch kwam er weer licht aan het einde van de tunnel. Sophia werd benaderd door een uitzendbureau om te komen werken bij SD Worx als HR-consultant. En net wanneer ze daar ingewerkt was kreeg ze bericht van Joris. Hij kwam per toeval haar CV op Monsterboard tegen en benaderde haar voor een gesprek. Sophia: “Ik wist eigenlijk niet eens dat mijn CV nog op Monsterboard stond, haha. Maar de manier waarop SCHERPP zich profileert sprak mij aan. Ik besloot het gesprek toch aan te gaan. Een oud-klasgenootje van de middelbare school, Jutta, werkt bij KWEEKERS. Doordat ik haar volgende op LinkedIn kwam ik vaak toffe dingen tegen en wist ik dus al van het bestaan van SCHERPP af. Wat mij in eerste instantie enorm aansprak was het feit dat het team van SCHERPP bestaat uit veel jonge mensen. Bij vorige werkgevers wat dit niet het geval. Ik besefte me dat ik dat stiekem wel mistte.”

Van twijfels naar de beste beslissing

Tijdens een gesprek met Joris werd het voor Sophia duidelijk de ontwikkeling van young professionals centraal staat bij SCHERPP. Voor haar eigen ontwikkeling was ze echt op zoek naar een goede coach. Joris bleek die coach voor haar te zijn. Toch bleef de spanning hangen bij Sophia. “Het is zo’n mooie en jonge organisatie”, zegt Sophia. “Maar bij mij bleef de vraag hangen of ik weer op nul wilde beginnen.” Ze besloot Joris te bellen met haar twijfels. Dat was het beste wat ze op dat moment had kunnen doen. Er werd naar haar geluisterd en de twijfels werden iedere minuut minder groot.  Sophia: “Er werd echt naar me geluisterd. Dat zie je niet vaak bij organisaties. De bal lag echt bij mij en dat voelde voor mij vertrouwd, eerlijk en transparant. Na dat gesprek was mijn beslissing snel gemaakt. Ik wilde deel uitmaken van de SCHERPP familie. En die keuze is tot de dag van vandaag een goede keuze geweest.”

Enorme persoonlijke groei

Op 1 september is Sophia daadwerkelijk begonnen aan het traineeship. Ze pakte het het zo snel op dat ze na een maand al bij een klant werd neergezet. Wanneer je voor het eerst aan de slag gaat voor een klant, is dat natuurlijk onwijs spannend. Je komt vanuit een veilige leeromgeving en moet jouw kennis ineens inzetten ‘voor het echie’. Haar eerste klant was Landal Greenparcs. Hier werd ze meteen in het diepe gegooid, maar wij wisten natuurlijk allang dat ze zichzelf zou redden. Sophia: “Wanneer je bij een nieuwe opdrachtgever komt moet je je echt gaan verdiepen in dat bedrijf. Dat gaat niet vanzelf. Ik ben zelf heel gemotiveerd ingesteld waardoor dit mij best goed afging. Doordat Landal Greenparcs een internationaal bedrijf is, en dus te maken heeft met andere regel- en wetgeving in het buitenland, zag ik ook processen van andere landen. Ik vond het supertof om mezelf hierin te verdiepen. Daardoor ben ik ook steeds meer gaan groeien. Ik had niet verwacht dat ik al na een maand bij een klant neergezet zou worden. ”

Een grote familie

Binnen SCHERPP vinden we de ontwikkeling van onze medewerkers enorm belangrijk. Daar steken we dan ook graag veel tijd en aandacht in. “Ik had niet verwacht dat ik het zo snel op zou pakken, met name de AFAS-kennis”, zegt Sophia. “Maar dat stukje vertrouwen had Joris echt in mij.  Dat vertrouwen werd ook uitgesproken. Voor mij voelt het alsof ik in een grote familie ben terecht gekomen waar ik de ruimte krijg om mezelf verder te ontwikkelen, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. De fijne werksfeer helpt er zeker bij om het beste uit jezelf te halen. Daarnaast haal ik heel veel plezier en energie uit alle teambuildingsactiviteiten die georganiseerd worden, in samenwerking met KWEEKERS, MOOQE en ddots.”

Wij hebben

Branche-ervaring in: