Scherpp

Solliciteren doe je zo!

Solliciteren doe je zo!

Solliciteren doe je zo

Ontwikkelen doe je samen!

Je ziet die vacature voorbij komen waarin jouw droombaan staat beschreven. Tijdens het lezen van de vacaturetekst komen er gelijk allerlei gedachtes in je op, zoals: “Wat moet ik aantrekken?”, “Waarom ben ik de beste kandidaat?” en “Met wie zal ik aan tafel komen te zitten?”. Zomaar een aantal vragen van jonge talenten die voor het eerst gaan solliciteren. Niets is spannender dan het sollicitatiegesprek weten we allemaal. Zo ook voor de mbo-studenten aan het Techniek College Rotterdam. Hoe bereid je je voor op het solliciteren naar een stageplek? Om deze studenten te helpen in hun voorbereiding gaven we op 23 maart en 6 april een workshop.

Uitdagende brainstormsessie

Hoe neem je deze jonge studenten op een interactieve manier mee door het sollicitatieproces? Dat was wel een uitdaging voor ons, maar we hebben ons hier voor de volle 100% voor ingezet. Aan het begin van de workshop waren de studenten nog wat terughoudend en vonden zij het spannend om vragen aan ons te stellen. Ze dachten waarschijnlijk “Wie zijn deze mensen nu eigenlijk die voor ons staan? Waarom komen zij dit ons vertellen? We hebben ook nog andere dingen te doen dan het volgen van deze workshop.” We begonnen met presenteren en uiteindelijk draaide het uit op een hele leuke brainstormsessie met de hele groep.

Ontwikkelen doe je samen!

De studenten zijn momenteel ook druk met andere projecten, waardoor het voor ons een leuke uitdaging was om ze te enthousiasmeren. Al snel wisten we de studenten te betrekken bij ons verhaal. Het vragenvuur barstte los, ze werden steeds actiever en er was zelfs enthousiasme te zien bij het geven van de tips & tricks! Wij werden zelf ook aan de tand gevoeld met vragen als “Wat zijn je negatieve en positieve eigenschappen?”. En welk antwoord geef je op de vraag “Wat wil je verdienen?” Het perfecte antwoord op alle vragen hebben we niet. Wel konden we onze eigen ervaringen delen. Met deze inspiratie formuleerden de studenten uiteindelijk zelf het antwoord op de vragen en vertelden ze elkaar waarom ze dit antwoord gaven. Gezamenlijk hebben we er een interactieve en informatieve workshop van gemaakt. Ons motto is ook ‘Ontwikkelen doe je samen’!

Stimuleren van talent

Waarom geven we workshops aan studenten? Om te investeren in de toekomst! Wij vinden het ontzettend belangrijk om talent te stimuleren. We helpen de studenten graag op weg tijdens hun zoektocht naar die te gekke stageplaats. Uiteraard delen we ook graag ons verhaal. Wat voor organisatie is SCHERPP? Wat zouden wij voor jullie kunnen betekenen en jullie voor ons?

Wat ons betreft smaakt het naar meer. In september start het Techniek College Rotterdam weer met het organiseren van de workshops. Hopelijk zijn we dan weer van de partij!

Denk jij nu na het lezen van dit blog “Interessant! Zo’n workshop organiseer ik ook graag samen”, stuur ons dan een mailtje!

Wij hebben

Branche-ervaring in: