Scherpp

Ze noemen hem ook wel de studerende burger: onze Milan!

Ze noemen hem ook wel de studerende burger: onze Milan!

Van studeren krijgt 'ie nooit genoeg:

Onze studerende burger, Milan.

Vandaag introduceren we ons nieuwe talent: Milan. Er is geen woord aan gelogen als je hem zou omschrijven als een alleskunner. Van professioneel gamer en mountainbiker tot aan een prijzenpakker met dichten. Milan is van alle markten thuis. Sinds september is hij begonnen aan zijn traineeship bij SCHERPP. Maar daar zit natuurlijk een interessant verhaal achter. Lees je mee? 
 
Om terug te komen op die alleskunner: wist je dat Milan momenteel nog studeert naast zijn werkende leven?! Milan: “Dat is al meteen het kenmerkende van mij: ik ben nog steeds die eeuwige student. Momenteel studeer ik namelijk Bedrijfskunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Op mijn leeftijd zal je vast denken: nog steeds aan het studeren?! Toch heb ik hier enorm van genoten (en geniet ik er stiekem nog steeds van). Na twee foute studiekeuzes gemaakt te hebben en lang leve de lol bij een studentenvereniging gaat de tijd ineens wel heel erg snel. Zo ben je ineens al acht jaar student, op papierDaardoor valt uiteraard je lening weg.” Maar ja, het is natuurlijk wel handig om je vaste lasten te kunnen blijven betalen. Daarom was er actie nodig.

In een halve week de kans van je leven 

Gelukkig was er geen sprake van paniek. In de zomervakantie kreeg Milan toevallig een LinkedInberichtje van Joris met de vraag: heb je al nagedacht over een professionele start? Natuurlijk was hij hier al druk mee bezig in zijn hoofd, ondanks het feit dat hij nog studeerde. Milan: “Na dat berichtje ging het ineens heel snel. Joris en ik spraken elkaar aan de telefoon. Later die week zat ik in de auto naar Terheijden om het een en ander te bespreken. Op diezelfde dag schudden we elkaar de hanen had ik een baan. En dat allemaal binnen een halve week! Ik moest mezelf echt even knijpen.” Milan heeft de kans gekregen om zichzelf echt te positioneren in het werkveld en deel te nemen aan SCHERPP Late Summer SchoolEen mooie eerste stap het werkveld in. Als ‘ie eerder geweten had dat hij zo gemakkelijk aan een baan zou kunnen komen, had hij natuurlijk nooit de hele zomer staan zwoegen in een café“Ik had die zomer expres veel gewerkt omdat ik niet wist wat er op mijn pad zou komen”, zegt Milan. Met de kennis van nu had ik dat natuurlijk nooit gedaan, en lekker een vakantie gepakt. Maar ja, als dat het ergste is…”. Vanaf september startte hij definitief met SCHERPP Late Summer School. 
 

Een ander pad bewandelen 

‘Normaal gesproken’ verloopt het krijgen van een baan op een andere manier. Eerst afstuderen, dan pas solliciteren en werken. Maar als je ons kent, weet je dat wij dingen nét even anders doen. Bij SCHERPP kijken we verder dan het papiertje: de competenties van iemand zeggen ons veel meer. We besteden met liefde veel tijd en aandacht aan de ontwikkeling van young professionals. Hier is Milan een mooi voorbeeld van. Milan: “Het eerste gesprek liep zo vlotjes. In dat gesprek werd het me direct duidelijk dat Joris echt vertrouwen in mij had. Mijn bedrijfskundige achtergrond sprak hem aan. Ik heb de knowhow in huis; nu is het alleen nog een kwestie van toepassen en meters maken.”
 

Het fundament is gelegd 

Ondanks het feit dat SCHERPP Late Summer School een pittig opleidingstraject is, heeft Milan erg genoten van het traineeship. Milan: “Je leert het bedrijf en de collega’s kennen. Daarbij heb ik ook veel collega’s bij KWEEKERS mogen ontmoeten. Dat is toch wel de grote broer van SCHERPP als ik het zo mag zeggen.” Milan pakte het zo snel op dat hij na een maand al bij meerdere klanten werd neergezet. Milan: “Ook hier had SCHERPP weer het volle vertrouwen in mijn kunnen. Mijn vader verklaarde me echt voor gek: hoe ga jij voor opdrachtgevers werken met maar vijf weken ervaring?! Als je het zo zegt, klinkt het natuurlijk ook best gek. In het begin vond ik dat ook super spannend, maar ik wist dat ik altijd terug kon vallen op de kennis en kunde van mijn collegas. Ik weet ook van mezelf dat als ik ergens in tekort kom, ik er altijd een tandje bij zet om er het uiterste uit te halen en mijn kennis bij te spijkeren.”  
 

Opdrachtgevers 

Momenteel werkt Milan voor maar liefst twee opdrachtgevers: PinkRoccade Local Goverment en het RDW. Milan: “Het zijn twee compleet andere projecten. Dit maakt het werk erg leuk en afwisselend. Samen met de functioneel beheerder van PinkRoccade ben ik verantwoordelijk voor het functioneel beheer van AFAS Profit binnen de organisatie. Bij RDW ben ik samen met een collega vanuit SCHERPP ingezet als klankbord voor de organisatie. Bij deze organisatie gaat de nieuwe AFAS omgeving pas in 2023 live. Wij helpen hen met het vertalen van hun huidige systeem naar AFAS. Het is mega vet om daarbij betrokken te zijn. 
 

Een wereld van verschil 

Binnen korte tijd heeft Milan enorme stappen gezet. En dat wordt gezien! “Als je kijkt naar waar ik begonnen ben en waar ik nu sta, is dat een wereld van verschil”, zegt Milan. “Ik begon blanco en met nul kennis van AFAS aan mijn traineeship. Nu zit ik in calls met mensen die echt iets te zeggen hebben binnen een bedrijf. Doordat Milan AFAS zo snel oppakte, hadden wij het volste vertrouwen in hem: deze ambitieuze gast ging het wel redden. En die steile leercurve was ook duidelijk zichtbaar voor zijn mede-trainees. Milan: “Doordat ik de AFAS-kennis zo snel eigen wist te maken, merkte ik dat mijn mede-trainees op een gegeven moment vragen aan mij gingen stellen. Hierdoor had ik af en toe echt te veel werk en merkte ik aan mezelf dat ik soms teveel hooi op mijn vork namDat was echt een persoonlijk ontwikkelingspunt: ‘nee’ leren zeggenIk wil graag mensen helpen, maar daar moet ik zelf niet aan onder doorgaan. Inmiddels heb ik dat gelukkig wel beter onder de knie.” Daarnaast is het voor deze ‘studerende burger’ af en toe lastig om de balans te bewaren tussen werk en zijn opleiding.  “Je wil niet afgaan bij een opdrachtgever, maar tegelijkertijd wil je ook niet je studie laten zitten”, zegt Milan. Dit is een belangrijke factor voor de rest van mijn leven. Gelukkig kan ik die struggle goed bespreken met Joris. Hij staat echt voor je klaar om naar je te luisteren. Je moet je uitdagingen alleen wel zelf aankaarten. Dat was voor mij in het begin wennen, maar inmiddels weet ik daar goed mee om te gaan.” 
 

Het is een jonge, energieke en ambitieuze organisatie 

Binnen SCHERPP vinden we het onwijs belangrijk dat iedereen zich welkom voelt en zichzelf kan zijn. Het is niet voor niets dat we zeggen: onze medewerkers staan altijd op nummer één. Gelukkig ervaart Milan het net zo! Hij gaat met onwijs veel plezier naar werk. Ondanks dat de reistijd voor hem niet altijd meezit vanaf zijn woonplaats, vindt hij het altijd fijn om toch op kantoor aanwezig te zijn. Milan: “De saamhorigheid voel je echt; de organisatie is heel open. Je kan letterlijk alles vertellen. Daarnaast voel ik hoeveel er geïnvesteerd wordt in de onderlinge band. Op een andere manier dan bij andere organisaties. Zo organiseert SCHERPP bijvoorbeeld een 100-dagen diner. Dat idee hebben we eigenlijk geleend vanuit Amerika: daar werken ze met presidentiële termijnen van 100 dagen. De eerste 100 dagen moet je een stempel hebben gedrukt. In december werken ik en Sophia allebei 100 dagen bij SCHERPP, en hebben we als het goed is onze stempel gedrukt. De 100ste dag hebben wij een heerlijk diner op de planning staan om dat te vieren. Welk bedrijf organiseert er nu een 100-dagen diner?!”  

Wij hebben

Branche-ervaring in: