Scherpp

Iman: “In korte tijd heb ik veel verschillende projecten meegedraaid”.

Iman: “In korte tijd heb ik veel verschillende projecten meegedraaid”.

Iman vertelt:

“In korte tijd heb ik veel verschillende projecten meegedraaid”.

Nog zo’n topper, onze Iman. Ook hij startte op 1 juni met SCHERPP Summer School, samen met zijn traineeship-maatje Shaleny. Eerder vertelde hij over zijn achtergrond en zijn ervaringen met SCHERPP Summer School so far. Inmiddels heeft hij alweer drie projecten op zijn naam staan. Kort samengevat: Iman heeft de afgelopen maanden enorme sprongen gemaakt.

Een korte introductie…

Iman en Shaleny waren onze allereerste trainees die SCHERPP Summer School volgden: twee intensieve, leerzame maanden met veel trainingen. Iman startte in zijn laatste week van het traineeship al bij een klant. “Daar zat ik drie dagen per week”, zegt Iman. “Daarnaast werkte ik aan mijn case en volgde ik trainingen. Direct na SCHERPP Summer School ben ik ook gestart op de support afdeling van KWEEKERS. Sinds kort ben ik ook ingezet als Applicatiebeheerder bij de Zellingen.”

HRM Conversie: kom maar op!

Als je onze organisatie inmiddels een beetje kent, weet je dat we intensief samenwerken met onze partners KWEEKERS, MOOQE en ddots. Dat is fijn, want zo krijgen onze professionals alle kneepjes van het vak mee en verbreden ze hun kennis. “Samen met Martijn Joustra, Projectleider bij KWEEKERS, heb ik een HRM conversie opgepakt voor een klant”, zegt Iman. “Martijn was in dit proces de Projectleider en ik vervulde de rol van Consultant. Ik heb hier eigenlijk de gehele HRM conversie op me genomen. De klant had hierbij wat moeite met het sorteren van gegevens in Excel. Ik heb daarom alle aangeleverde bestanden goed gezet, zodat deze op de juiste manier ingelezen konden worden voor de HRM conversie. Ik heb die conversie eerst in een testomgeving uitgevoerd. Daarna heb ik hem stap voor stap geïmporteerd naar de live omgeving van de klant.”

U-Turn bouwen? Daar draai ik mijn hand niet voor om.

Bij diezelfde klant gaat Iman binnenkort aan de slag met het ontwikkelen van een U-Turn. Uiteraard onder begeleiding en met hulp van onze partner MOOQE. Iman: “In dit proces ben ik echt in de lead. Martijn heeft me trainingen gegeven over het ontwikkelen van een U-Turn. In dit proces is het de bedoeling dat ik die U-Turn daadwerkelijk zelf ga ontwikkelen. Dat zie ik als een enorme uitdaging.” Hoe bedoel je: leergierig?!

Applicatiebeheerder bij de Zellingen

Ook voor een andere opdrachtgever, de Zellingen, werkt Iman intensief samen met KWEEKERS collega Jochem van der Stoel. “Ik ben daar de ondersteuner van Jochem”, zegt Iman. “Dat vind ik super leuk. Ik heb een goede klik met hem en kan veel van hem leren. Hij weet echt heel veel over AFAS. Ik werk nu twee dagen per week voor de Zellingen, tot en met januari. Momenteel zijn we bezig met de inrichting van inkoop in AFAS Profit. Ik zorg er op de achtergrond voor dat al het ‘huiswerk’ gedaan wordt en zaken goed voorbereid zijn. Eigenlijk zorg ik ervoor dat Jochem het inrichtingproces vlekkeloos kan doorlopen. Ik ben daarbij echt zijn helpende hand.”

Een veelzijdige job

Zoals je in de introductie kon lezen, is Iman momenteel voor meerdere klanten en partners aan de slag. En dat vindt hij juist heel fijn. Iman: “Ik zit nu best veel op support. Dat vind ik heel leuk, omdat je er super veel van leert. Je krijgt soms problemen voorgeschoteld waar je het antwoord niet altijd op weet. Dan moet je dieper in de materie duiken om toch met een juiste oplossing te komen. In principe ga ik eerst zelf altijd op zoek naar de oplossing, maar het is fijn dat ik mijn collega’s altijd als vangnet kan gebruiken.” Zijn ultieme droombaan is en blijft nog altijd de functie van Consultant. En dat komt wel goed met hem! Gelukkig is Iman altijd enthousiast en bereid om kennis op te doen. Binnen zijn relatief korte loopbaan heeft hij al een aantal mooie dingen mogen doen. “Het leukste aan het werk vind ik de dankbaarheid van de mensen waarmee je werkt”, zegt Iman. “Je leert nieuwe mensen kennen, werkt met ze samen en zorgt uiteindelijk voor een oplossing waarmee ze echt geholpen zijn.”

Persoonlijke ontwikkeling: door het dak heen!

We vinden het ontzettend belangrijk om onze young professionals niet alleen kennis te bij te brengen op professioneel vlak. Persoonlijke ontwikkeling vinden wij minstens zo belangrijk. Daar besteden we dan ook graag veel tijd en aandacht aan. Iman: “In het begin was ik bang om fouten te maken. Daar heeft Joris me vaak op aangesproken. Hij heeft me in laten zien dat ik echt van mijn eigen kracht uit mag gaan. Als ik een foutje maak, is dat niet erg, zolang ik het maar oplos.”

Wij hebben

Branche-ervaring in: