Scherpp

Iman: ons ‘nieuwe’ talent met een gouden hart

Iman: ons ‘nieuwe’ talent met een gouden hart

Maak kennis met

Iman: ons 'nieuwe' talent met een gouden hart

Zo, dat is nog eens een lovende titel. En er is geen woord aan gelogen. Vandaag introduceren we ons nieuwe talent Iman Noordman. Met zijn Zeeuwse roots en vlotte babbel wist hij een plekje te bemachtigen bij SCHERPP Summer School. Hij is nu trots lid van de SCHERPP familie. Met zijn diploma Gezondheidszorg technologie op zak weet hij als geen ander hoe belangrijk het is om mensen en systemen op de juiste manier aan elkaar te koppelen. En dat is natuurlijk een fijne eigenschap in een functie als Junior Functioneel Beheerder.

We gaan eerst even terug naar waar het allemaal begon. Na de middelbare school startte Iman redelijk onvoorbereid met de studie Engineering aan de Hogeschool Zeeland. Een week later wist hij het eigenlijk al: dit wordt hem niet. “Maar ja, ik zat toen midden in een project met een groepje”, zegt Iman. “Die kon ik natuurlijk niet laten vallen. En dus besloot ik nog even vol te houden. Na twee maanden trok ik de stekker eruit en stopte ik met die opleiding. Daarna ben ik pas echt goed gaan nadenken over wat ik wilde. Ik vind menselijk contact heel fijn en sta graag voor anderen klaar. Uiteindelijk kwam ik uit bij de opleiding Mens & Techniek, ook wel Gezondheidszorgtechnologie genoemd, aan Avans Hogeschool. De focus binnen die opleiding lag destijds in Tilburg echt op de techniek om mensen zelfstandig te laten wonen. Die opleiding is trouwens inmiddels verhuisd naar Breda. Binnen deze opleiding leerden we echt hoe we de vertaalslag tussen mens en techniek te maken. Ik heb de minor “Implementatie in de zorg” gevolgd.”

De kracht van een goed netwerk

Na het behalen van zijn diploma startte zijn zoektocht naar een baan. Een ding wist hij direct zeker: menselijk contact en een informele sfeer moesten centraal staan. “Ik houd ervan als iedereen gelijk behandeld wordt”, zegt Iman. “Ik heb in eerste instantie veel zelf gesolliciteerd, met name veel in de zorg. Uiteindelijk besloot ik een oproep te plaatsen op LinkedIn. Toevallig werkt een van mijn beste vrienden, Wessel, bij SCHERPP partner KWEEKERS. Hij had mijn bericht gedeeld en voor ik het wist mocht ik op gesprek komen en een acroniem presentatie doen. Ik had gelijk een leuke klik met de aanwezigen.”  En die klik was wederzijds: na de presentatie twijfelden wij geen seconde en besloten we Iman een plek aan te binnen voor SCHERPP Summer School.

Veel informatie, een grote leercurve

Tijdens SCHERPP Summer School worden onze talenten keihard getraind zodat zij goed voorbereid het werkveld in gaan. Iman: “Ik vind de Summer School vooral heel erg leuk. Iedereen staat voor je klaar om je te helpen. We starten altijd met een dagopening. Dan krijgen we een training over een specifiek onderwerp. Die training wordt iedere keer door iemand anders gegeven. Je gaat dan vervolgens aan de slag met het toepassen van de theorie in de praktijk. Soms als ‘break’ van de presentatie en soms na de hele presentatie. We leren nu vooral veel basisfunctionaliteiten van AFAS. Onze club is vrij gemotiveerd wat ervoor zorgt dat je in korte tijd heel veel leert. We proberen elkaar altijd te helpen en onderling dingen op te lossen. Ik denk dat je daar ook heel veel van leert.”

Informele sfeer en een ‘warm’ gevoel

Wij vinden het belangrijk dat onze mensen zich bij ons thuis voelen: we zijn niet voor niets de SCHERPP familie. En gelukkig ervaart Iman dat ook zo. Iman: “Juist die informele sfeer sprak me enorm aan toen ik hier solliciteerde. Het maakt mij oprecht niet uit hoeveel ik verdien, zolang de sfeer maar goed is en het bedrijf leuk is. Daarnaast sluit Consultancy goed aan bij wat ik leuk vind: mensen echt verder helpen. De intentie is dat ik uiteindelijk als Consultant ingezet word bij KWEEKERS. Mijn uiteindelijke doel is om projectleider te worden.” 

“Dit bedrijf heeft dezelfde normen en waarden die ik als persoon ook heb”

– Iman

Wij hebben

Branche-ervaring in: