Scherpp

SCHERPPzinnige dagen: trainen, kennis delen en samen beter worden

SCHERPPzinnige dagen: trainen, kennis delen en samen beter worden

SCHERPPzinnige dagen

Trainen, kennis delen en samen beter worden.

Op 4 februari trapten we af met de eerste SCHERPPzinnige dag van 2022. Het team is alweer even aan de slag bij verschillende opdrachtgevers. Elke collega is op zijn of haar manier al aardig organisatiewijs geworden door de ervaring die is opgedaan tijdens de projecten bij diverse organisaties. Om die waardevolle kennis en ervaring met elkaar te delen zijn de SCHERPPzinnige dagen in het leven geroepen. Samen met Iman blikken we terug op de eerste editie. Lees verder!

Jezelf én je team verbeteren

SCHERPP heeft oog voor jong talent. Bovendien weten wij als geen ander dit talent te verbinden met elkaar en aan organisaties. De SCHERPPzinnige dagen zijn er dan ook om samen te zijn en samen te groeien. Iman: “De sfeer is gezellig. Door echt samen te komen op zo’n dag weet iedereen van elkaar wat iemand bezig houdt. Zowel op werkgebied als privé.” Een fijne sfeer en een open cultuur is heel belangrijk bij SCHERPP. We werken hard, maar doen ook leuke dingen samen. We praten niet alleen over werk, maar ook over privé dingen. “SCHERPP zet zich in voor het ontwikkelen van jong talent”, zegt Iman. “Zo’n dag draagt enorm bij aan het verbeteren van jezelf en je team. Het is een investering in onszelf. Deze eerste dag hebben we een training gekregen van Geert de Graaf. Hij is AFAS functioneel beheerder bij Slachtofferhulp Nederland. Hij trainde ons in de taken van een functioneel beheerder en hoe je hiermee omgaat. Je leert van een expert uit het vakgebied en daar word je zelf weer beter van!”

Leren prioriteiten stellen

Tijdens een SCHERPPzinnige dag brengt iedereen onderwerpen in waar hij of zij op projecten mee te maken heeft. Iman: “Dit zijn problemen waar wij in de praktijk tegenaan lopen. Deze keer ging het over prioriteiten stellen. We kregen tips en tricks om hier als functioneel beheerder mee om te gaan. Iedereen vindt zijn punt natuurlijk het belangrijkst. Hoe zorg je er voor dat je de juiste prioriteiten stelt?” De onderwerpen die ingebracht werden waren verschillend. Dat maakt de discussie erg leuk. “Ik vond de tips en tricks deze keer heel nuttig”, zegt Iman. “Mijn mailbox ontploft altijd op één dag. Hoe bepaal je nu of iets belangrijk is of niet? Dat hebben we in mijn geval besproken.”

Learn by doing

De training staat vooral in het teken van zelf doen en oefenen. Iman: “We hebben praktische onderwerpen behandeld die betrekking hebben op het maken van een signaal en het inrichten van workflows. Daarnaast leerden we waar we updates kunnen vinden binnen AFAS en hoe we hiermee om kunnen gaan.” Een praktijkgerichte traingingsdag dus, zo’n SCHERPPzinnige dag. “Bij elk onderwerp werden we aan het werk gezet met een opdracht.”

Open en eerlijk communiceren met je klant

Het is nu wel duidelijk. Een SCHERPPzinnige dag staat in het teken van ervaringen delen en nieuwe inzichten krijgen. Bijvoorbeeld over hoe je kunt reageren op (aan-)vragen van klanten. Iman: “Mijn take away van de dag is dat je gewoon kunt aangeven wat de mogelijkheden zijn voor een klant. Wanneer je zelf iets (nog) niet kan uitvoeren of het kost heel veel tijd. Ik kan mijn klant dan adviseren om bijvoorbeeld een consultant in te huren die deze expertise wel heeft.” Dit sluit naadloos aan bij de waarden van SCHERPP: betrouwbaar en gelijkwaardig. Op SCHERPP kun je vertrouwen en we zijn eerlijk en transparant!

Samenvatting van de dag

We vroegen Iman of hij verder nog iets kwijt wil over deze eerste dag: “Het was gewoon een gezellige dag”, aldus Iman. Zo kennen we hem! Kort en bondig. 😊

Pas jij ook helemaal in een cultuur waar we veel met elkaar delen? En waar we veel aandacht voor ontwikkeling hebben? We zoeken nieuwe collega’s! Ervaren functioneel beheerders, maar ook starters. Met een traineeship aan de SCHERPP Academy maak jij een kick-start van jouw carrière. Check de vacatures dus snel!

Wij hebben

Branche-ervaring in: